Annons

Lyssnarna ringer gärna och önskar

35 timmar i veckan sänder Radio Trelleborg. Nu efterlyses mer ungdomar.
Trelleborg • Publicerad 16 mars 2007

- Vi samarbetar med ungdomsgårdarna och låter ungdomar komma och prova på att sända radio. Vi hoppas kunna locka in fler, berättar Paul Lövdahl.

Han är samordnare på Radio Trelleborg sedan åtta år tillbaka. Intresset för att sända har alltid varit stort i Trelleborg. Men med åren har han märkt en tydlig trend att allt färre nya börjar, medan de gamla troget stannar kvar. Ä;n så länge är det dock inget större problem.

Annons

- Men vi skulle kanske vilja att det spelades lite mer ung musik, säger han.

Populärast är helgsändningarna. Då får lyssnarna ringa in, önska och även hälsa. Gert Gustavssons program Kulturtimmen, som sänds på fredagarna, är också väldigt populärt.

- Gert har nog hållt på längst. I tio år. Det är kul eftersom hans program har en liten annan inriktning än de vanliga musikprogrammen.

I dag går det att få in Trelleborgs lokalradio ända borta i Sjöbo. Hur många lyssnare de har är det dock ingen som vet.

- Vi vill göra en mätning. Men det är så dyrt. Vi ska även utöka sändningssekvensen så att fler kan höra oss, säger Paul Lövdahl.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons