Annons

Lysmasken kröp över golvet

Kan ni yla som vargar? Ooooh, ooooh, svarade barnen som stod utanför salongen och väntade. Stämningen inför barnteatern på lördagen byggdes upp.
Trelleborg • Publicerad 15 oktober 2006
Sir Malcolm hittade Carmen Kräfta under föreställningen. Men många andra djur dök också upp. Bild: Claes Nyberg
Sir Malcolm hittade Carmen Kräfta under föreställningen. Men många andra djur dök också upp. Bild: Claes NybergFoto: 

I Parken hade salen bytt skepnad, från fullmäktiges sammanträdesrum till teatersalong för barn där skådespelarna berättade om djur för barnen. En spännande historia om upptäcktsresande, lysmaskar, guldfiskar och andra exotiska djur.

Det var mest mammor som kom med barnen. Några pappor och ett fåtal mor- eller farföräldrar. Barnen levde sig in i föreställningen, blundade på uppmaning, kommenterade och svarade på frågor. De fick se många konstiga djur som de betraktade storögt, kräfta med jätteklor, varg som spelade fiol, guldfisk som simmade på en stor boll.

Annons

– Å kolla på hon! hördes från barnen när lysmasken kröp fram över golvet med blinkade ögon.

Omkring 75 personer besökte föreställningen som var ett samarrangemang av Kultur Trelleborg och Folkuniversitetet. I slutet av november är det dags för barnteater igen.

Christer Hansson

Extra bildtext: CN teater2

Sir Malcolm hade lådan full av spännande saker som förde historien framåt.

Bild: Claes Nyberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons