Annons

Lyckad hopptävling i Fredshög

Det är nog många i Fredshögs ryttarsällskap som pustar ut efter helgen. I strålande sol och en lagom fläktande vind kunde man genomföra föreningens första riktiga tävling någonsin.
Trelleborg • Publicerad 15 juli 2002

Ebba Hillstedt, Karolin Jönsson och Jessica Silwer. BILD: CLAES NYBERG Och alla tycktes nöjda, arrangörerna med ordförande i spetsen konstaterade att allt gått enligt planerna och kanske till och med bättre än förväntat. Och ryttarna kunde stolta konstatera att de tagit hem flera placeringar på hemmaplan. - Jag kom på en tredje plats. Det var mer än vad jag hoppats på innan, sade Karolin Jönsson som tävlade lätt C-klass på B-ponnyn Flight. Hon tyckte dessutom att det kändes mer nervöst att tävla på hemmaplan än att åka iväg och tävla. Evelin Lindblad som bor i Fredshög tävlade under söndagen då det bara var stora hästar. Dels på sin egen häst och dels på en lånad häst. - Det gick jättebra med båda två, konstaterade hon. För klubbens del har arbetet inför helgens tävlingar pågått ända sedan början av året, pengar till hinder skulle samlas ihop, ljudanläggning, kafétält, datorer och program. Allt skulle finnas på plats. - Nästa gång blir det lite lättare i alla fall, säger klubbens ordförande Ylva Norling. Och nästa gång, det är redan den 3 och 4 augusti då klubben ordnar en dressyrtävling. Både Ylva Norling och tränaren och ägaren av anläggningen Eva-Marie Bengtsson tycker att det är viktigt att ordna egna tävlingar. - Det viktigaste det är väl att det är roligt men det är även en slags morot för de som rider här.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons