Annons

Lurades av tonårstjejer – blev av med pengarna

Karin Lundström skulle hämta medicin och köpa vitaminer på apoteket. Men när hon kom fram till kassan hade plånboken stulits ur hennes väska. Sedan dess tycker hon att det är obehagligt att vara på Valen.
Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2008
Karin Lundström blev troligtvis lurad av två tonårstjejer som lyckades stjäla 2500 kronor ur hennes väska. Bild: Albin Brönmark
Karin Lundström blev troligtvis lurad av två tonårstjejer som lyckades stjäla 2500 kronor ur hennes väska. Bild: Albin BrönmarkFoto: 

Karin Lundström tar sig fram med en eldriven rullstol. När hon är på stan förvarar hon alltid handväskan i en cykelkorg, framför sig.

- Jag tycker att jag brukar ha rätt bra koll på väskan, och jag har axelbandet lagt om styret för ingen ska kunna rycka åt sig den, säger hon.

Annons

Men i onsdagseftermiddag blev hon trots sin försiktighet bestulen på flera tusen kronor när hon var på apoteket.

- Två tonårstjejer ställde sig bakom och framför mig. Hon bakom började fråga mig om tamponger och då blev jag tvungen att vända mig om.

Plötsligt avslutade tjejen samtalet och försvann med sin kompis ut ur butiken. När Karin bara någon minut senare skulle betala för sina vitaminer var plånboken borta.

- Det måste ha varit tjejen som stod framför mig som tagit den för just innan jag träffade dem hade jag plånboken, när jag hämtade min medicin, säger hon.

En väktare råkade passera precis då och han och Karin tog tillsammans ett varv på Valen, men de såg inte till tjejerna.

I plånboken fanns inte bara körkort, bankkort och färdtjänstkort utan också ungefär 2500 kronor. Pengarna skulle Karin ha till mat. Det enda som finns kvar på kontot är 82 kronor.

- Nästa pension kommer den 18:e september, så de räcker ju inte alls. Det blir mina barn som får hjälpa mig med pengar nu.

Alla kort har spärrats och beställts om, vilket också tär på ekonomin.

Sedan hon blev lurad och bestulen är hon inte längre så glad för att vara inne på Valen.

- Det känns obehagligt, jag är rädd att stöta på dem.

Annons

Hon håller ännu noggrannare koll på väskan men har också börjat fundera på mer omfattande säkerhetslösningar.

- Jag såg på internet att det finns låsbara lådor som man kan sätta fast i stället för korgen. Om man kan köpa sådana som privatperson ska jag göra det, för då kan de ju verkligen inte stjäla något, säger hon.

Fanny Johansson, fanny.johansson@trelleborgsallehanda.se
Fanny Johansson 0410-54527 fanny.johansson@trelleborgsallehanda.se Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons