Annons

Lurade sig in hos ett äldre par

Två kvinnor och en man sitter sedan i måndags anhållna för grov stöld. De misstänks för att ha trängt sig in hos ett äldre par i centrala Trelleborg och stulit pengar.
Trelleborg • Publicerad 15 februari 2006

Det var vid lunchtid på måndagen som den ena kvinnan ringde på hos paret och påstod att hon försökt komma i kontakt med en granne. Hon lurade sig in hos paret och uppehöll dem medan en av de andra två följde med in. När de försvunnit upptäckte det äldre paret att pengar försvunnit tillsammans med dem.

Polisen vill inte uppge hur mycket pengar som stulits. De tre tänkta skulle förhöras vidare under onsdagen för att en åklagare sedan skulle ta ställning till en begäran om häktning.

Annons

– Det är viktigt att äldre inte släpper in okända i bostaden. De bör begära att de kan identifiera sig, säger kommissarie Michael Mattsson på Trelleborgspolisen. Han uppmanar också boende att vara uppmärksamma på personer de inte känner.

– Det är viktigt att inte släppa in någon om man inte känner att man kan hantera situationen.

En stöld i bostad rubriceras automatiskt som grov stöld eftersom det också kränker den bestulnes integritet.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons