Annons

Lurade försäkringskassan på 165 000 kronor

En 29-årig man åtalas vid Trelleborgs tingsrätt misstänkt för att ha lurat till sig sammanlagt 165 000 kronor i sjukpenning.
Trelleborg • Publicerad 13 mars 2004

Mannen uppgav för försäkringskassan i Trelleborg att han hade två arbetsställen i Malmö och att han på grund av sjukdom inte kunde arbeta där. Under åtta månader år 2002 fick mannen sjukpenning. Men enligt åtalet var han i själva verket tjänstledig från sin arbetsplats och arbetade på andra platser under tiden. Vid fem tillfällen under de åtta månaderna lämnade han in läkarintyg om att han inte kunde arbeta och utbetalningarna fortsatte. Förra året fick mannen återigen sjukpenning. Han berättade då inte att han börjat arbeta utan fortsatte att begära sjukpenning och lämnade in läkarintyg. Totalt ska han då ha fått sjukpenning under elva dagar för mycket.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons