Lunchbuffé ska väcka byn
Han har efter flera år på Malmörestauranger återvänt till ursprungs- och hemorten. Tillsammans med hustrun Veronika Wall har han öppnat JW:s buffé och café, ett kombinerat lunch- och kaféställe längsmed landsvägen.
- Konceptet är att kunderna ska klara sig själva, säger Jörgen som berättar att det inte bara är lunchen som ska serveras som buffé utan också fikat.
Han inledde sin kockkarriär på gästis i Anderslöv och har nu 20 år i olika restaurangkök bakom sig.
Veronika har serveringsvana sedan tidigare, men ingen av dem har jobbat på kafé förr.
- Jag tänker att det jag eventuellt förlorar på kakorna får jag tjäna in på maten, säger Jörgen som ensam är den som lagar all mat.
För att tjäna på maten räknar han med.
- Det spelar ingen roll om det går åt mer mat nu när vi har buffé. Det blir ändå billigare än att betala serveringspersonal.
Eftersom restaurangen inte har några anställda behöver intäkterna heller inte vara speciellt stora.
- Det räcker att det går runt, och att vi har ett paket mjölk hemma i kylen, menar Jörgen som ändå ska försöka säkra inkomsterna genom att leverera skollunch till montessoriskolan Pilen i Fru Alstad.
Innan paret tog över lokalen hade den, precis som flera andra lokaler i byn, stått tom i ungefär ett år.
- Det här behövs verkligen, eftersom allt annat här slog igen på ett bräde, säger Jörgen.