Annons

Lugnt på sista fullmäktige

Nio politiker fick belöning för lång och trogen tjänst i samband med Trelleborgs kommunfullmäktiges sista sammanträde för året.
Trelleborg • Publicerad 19 december 2005

Sju av dem var med på mötet och fick motta sina belöningar för 16 år som förtroendevalda i kommunpolitiken.

Bland dem som fick belöning fanns Catherine Persson (s), som även sitter i riksdagen och Bodil Francke Ohlsson (spi) som tidigare suttit i riksdagen för miljöpartiet.

Annons

Sune Larsson (c), som tidigare var oppositionsråd i Trelleborg, kunde inte närvara liksom Jan-Erik Åkerman (s).

Övriga som fick belöningar på sammanträdet var Mona Rasmusson (s), Anne-Marie Larsson (s), Bertil Bjernland (s), Jarl Grönberg (s) samt Lars-Erik Nilsson (s).

I stället för blommor fick politikerna underhållning i form av sång av Thomas Flodin.

I övrigt fattade fullmäktige de flesta besluten utan diskussion.

Lars-Olof Flink (m) undrade dock över att kommunen i samband med att man säljer mark till Trelleborgshem på gamla sockerbrukstomten köper tillbaka en annan tomt på gasverkstomten.

– Är det för att kommunen har planer för tomten eller är det av vänlighet mot Trelleborgshem? undrade Flink.

– Vi har beslutat att tomten för närvarande inte ska användas utan ligga som den är och därmed är det rimligt att göra så här, svarade Egil Ahl (s), kommunalråd.

I övrigt beslutade fullmäktige bland annat att anslå sammanlagt fem miljoner kronor extra till fastighetskontoret för ett antal projekt som genomförs, som till exempel förnyelsen av Trelleborgs centrum och Stavstensudde.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons