Annons

Lugn valborg i Trelleborg, bråk i Anderslöv

Ett mycket lugnt valborgsfirande rapporterar både polis och Trelleborgs trygghetsvärdar. Undantaget var ett bråk i Anderslöv som resulterade i en anmälan för misshandel.
Trelleborg • Publicerad 1 maj 2020
Endast en valborgseld rapporteras från Trelleborg. Och det var en grillplats i Albäcksskogen.
Endast en valborgseld rapporteras från Trelleborg. Och det var en grillplats i Albäcksskogen.Foto: ROBIN HALDERT / TT

Strax före midnatt på valborgskvällen blev ett par ungdomar oprovocerat misshandlade vid torget i Anderslöv. Några ungdomar var samlade på platsen när en bil stannade och tre okända vuxna män klev ur. De ska då ha gett sig på en ung kille och misshandlat honom. När en 15-årig flicka klev emellan för att hindra bråket fick även hon ett kraftigt slag som gjorde att hon tappade sansen.

Med hjälp av familjen uppsökte flickan själv vård, och fick bland annat ett sår på huvudet tillsett. En anmälan om misshandel har tagits upp av polisen.

Annons

I övrigt gick torsdagskvällens Valborgsfirande lugnt till i både Trelleborg och grannkommunen Vellinge. Polisen har inga rapporter om personer omhändertagna för fylleri.

– Inne i Trelleborgs centrum var det väldigt lugnt, berättar Anders Hansson, enhetschef för Trygghetsvärdarna i Trelleborg.

– Vi täckte hela kustremsan från Albäcksskogen och österut, besökte parkerna och skolorna. Det var några ungdomar som grillade i Albäck, men de var ordentliga och det gick lugnt och fint till.

Nattvandrarna kontaktade också föräldrarna till en handfull ungdomar i 15-årsåldern, som drev runt berusade i centrala Trelleborg.

Anders Hansson antar att det dåliga vädret under torsdagen gjorde sitt till, även om det så småningom sprack upp och blev en ganska fin kväll.

– Sedan har vi ju coronasituationen, och jag vill gärna tro att det påverkat att vi från kommunens sida gått ut hårt både i vår interna kommunikation med skolorna och på sociala medier. Där har vi framför allt betonat föräldraansvaret och det verkar ha fungerat, säger Anders Hansson.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons