Annons

Lugn natt under skolavslutningen

Trelleborg • Publicerad 11 juni 2005

Natten mellan fredag och lördag var lugn för att vara i skolavslutningssammanhang. Endast ett fall av misshandel rapporterades in till polisen.

Misshandeln inträffade vid klockan två på natten utanför en krog på Hamngatan i Trelleborg. En 18-årig kvinna slog och sparkade en annan ung kvinna i ansiktet. Den misshandlade kvinnan fick föras till MAS i Malmö för tand- och ansiktsskador. Under lördagsmorgonen hade den misstänkta för misshandeln gripits och satt i förhör hos polisen i Ystad.

Annons

I övrigt var natten lugn.

– När det gäller vår åldersgrupp, alltså de som gick ut högstadiet och gymnasiet så har det varit ovanligt lugnt, faktiskt över all förväntan, säger Tomas Pennlöv, fältsekreretare.

Tomas Pennlöv var ute under större delen av natten och körde med ett par kollegor till bland annat Dalabadet, parkerna och skolgårdarna. Överallt var ordningen god.

– Det är klart att det alltid finns någon som sticker ut litegrand, men vi behövde inte ta kontakt med någon föräldrer i år, säger Tomas Pennlöv.

Förra året var det, enligt Tomas Pennsäter, mycket oroligare och fler fall av onykterhet.

– Att det var lugnare i år tror jag dels beror på kampanjen vi har haft om föräldraransvar men också att vissa årskullar är mer festbenägna än andra.

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons