Annons

Lugn festivalhelg: ”Ett bra betyg till trelleborgarna”

Trots mycket festande folk i centrala Trelleborg under Palmfestivalen konstaterar polisen att det har varit lugnt. ”Inga ärende har kommit till oss”, säger jourhavande förundersökningsledare.
Trelleborg • Publicerad 1 september 2019 • Uppdaterad 2 september 2019
Årets Palmfestival beskrivs som lugn av polisen som knappt behövde göra några ingripande.
Årets Palmfestival beskrivs som lugn av polisen som knappt behövde göra några ingripande.Foto: Sara Johari

Under fredagskvällen ska en person ha fått avvisas från festivaltältet och ytterligare en omhändertas för fylleri. Med tanke på den stora mängden människor på en begränsad yta var det näst intill förvånansvärt lugnt, konstaterar en polis på plats.

Samma bild ger Nattvandrarna i Trelleborg. Stämningen har i det stora hela varit glad, positiv och vänlig.

Annons

– Alla är så trevliga, konstaterade nattvandraren Amy Macpherson.

Även lördagen tycks ha flutit på utan några allvarliga incidenter. Varken jourhavande förundersökningsledare eller polisens ledningscentral har några ingripande att rapportera om.

Festivalgeneral Mia Melander har inte heller fått till sig någon information om att det skulle varit stökigt eller bråkigt.

– Det känns som att alla har varit så glada. Det har varit jättetrevlig stämning och det är ju verkligen ett bra betyg till trelleborgarna, säger hon.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons