Annons

Ludvigs kamp för ramp i Smygehamn

Snart åttaårige Ludvig Engström älskar att åka sparkcykel. För att slippa ta sig till skejtrampen i Trelleborg skrev han ett brev till kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och frågade om inte kommunen kunde bygga något liknande i Smygehuk.
Trelleborg • Publicerad 13 oktober 2014
Platt. Asfalten vid idrottsplatsen är jämn men erbjuder inga större utmaningar för Ludvig Engström.
Platt. Asfalten vid idrottsplatsen är jämn men erbjuder inga större utmaningar för Ludvig Engström.Foto: Foto: Anette Sjöstrand

Han har hittat en bit nylagd asfalt vid idrottsplatsen som går att åka på. Men utrymmet är litet och platt, så helst packar Ludvig Engström in sparken i föräldrarnas bil och åker till Trelleborg.

– Allt är roligt där, säger han. Där finns det många fler gupp.

Annons

Men det är förstås en bit att köra för hans föräldrar och nu när skolan har börjat finns det inte tid för heldagar vid rampen i Folkets park. Så efter att ha snackat ihop sig med sina sparkåkande kompisar i skolan bestämde han sig för att skriva till kommunen.

– Jag kom på det hemma och sen skrev jag och pappa brevet, säger Ludvig Engström.

Än så länge har Ulf Bingsgård inte svarat på hans brev, men när TA pratar med kommunalrådet så verkar han inte så hoppfull.

– I de investeringsplaner som finns är ingenting planerat, säger han.

Men han säger också att fritidsnämnden är positiv till att bygga fler ramper liknande den i Folkets park i byarna runt om i kommunen. Var och när de i så fall ska byggas vet han inte, men han tycker det är bra att de yngre medborgarna kommer med förslag.

Ytterligare två skrivelser om skejtramper, en i norra Trelleborg och en på Stavstensudde, har nått kommunen och ska upp i kommunstyrelsens nästa möte.

– Det är väldigt viktigt och ett bra sätt för oss att få lite nya tankar. Problemet är att våra tidsprocesser är så pass långa att det kan dröja minst ett år innan förslagen kommer på plats, säger Ulf Bingsgård.

Om kommunen trots allt bestämmer sig för att bygga en skejtramp i Smygehamn så vet Ludvig Engström den perfekta platsen.

– Det finns ett ställe bakom skolan där det finns jättemycket plats över, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Karl-Johan Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons