Annons

LSS-boende kan prövas i högsta instans

Byggstarten av LSS-boendet på Västervång försenas med minst fem månader. Anledningen är att grannar överklagat planerna till Högsta förvaltningsdomstolen.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2012

Enligt planerna skulle sex LSS-lägenheter i kvarteret Knasten ha börjat byggas under sommaren. Men istället kan första spadtaget inte tas förrän nästa år, förutsatt att bygget får grönt ljus i rätten. Projektet har kantats av en juridisk följetong som får ännu ett kapitel i och med att grannar har lämnat in en överklagan till Högsta förvaltningsdomstolen. Skulle överklagan gå igenom väntar ytterligare en rättslig prövning.

– Det är trist. Men vad vi fått reda på från socialförvaltningens sida finns det i nuläget inte någon som inte får LSS-boende. Men det behöver inte med nödvändighet vara i Trelleborg utan kan bli i en annan kommun, säger Gunnar Grafström (M), ordförande i servicenämnden.

Grannarna som överklagat menar dels att ett LSS-boendet skulle förstöra grönområdet som finns på platsen, dels att byggnaden skulle kunna skymma sikten och skapa en trafikfara. Ärendet har prövats av förvaltningsdomstolen som inte köpte grannarnas argument. De överklagade då till kammarrätten som inte tog upp fallet.

Sanna Wahanta
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons