Annons

Lovande sommar för turistnäringen

Sommaren och semestern rycker allt närmare. Något som märks hos resebyråer, hotell och campingar i Trelleborg. Den största lokala bokningsmagneten är Falsterbo Horseshow. För utlandsresenärerna är det Mallorca som lockar.
Trelleborg • Publicerad 7 maj 2012
Sydslättenryttaren Olof Smith på Natasha Gräns under Falterbo Horseshow 2011. Hästfesten lockar många besökare även till Trelleborg.
Sydslättenryttaren Olof Smith på Natasha Gräns under Falterbo Horseshow 2011. Hästfesten lockar många besökare även till Trelleborg.Foto: Tomas Nyberg

Lars Georgsson driver hotellen Hansa och Dannegården. Han har löpande kontakt med gäster som vill boka hotellrum för att besöka Falsterbo horseshow. Ett evenemang som pågår mellan 7 och 15 juli.

– De bokningarna kommer tidigt. Vi har inte många rum kvar kring de datumen. Trelleborg har ett bra läge för Falsterbo horseshow. Det är inte långt att köra till Falsterbo härifrån, säger Lars Georgsson.

Annons

Också inför den övriga sommaren är bokningsläget stabilt, menar han.

– Det ser faktiskt mycket lovande ut. Men hur sommaren blir styr också. Är det soligt i juli kommer bokningarna väldigt snabbt. Vi kan ha fullbelagt på nolltid, säger han.

Personal på andra hotell och campingar bekräftar också bilden av många bokningar kring Falsterbo horseshow. Men också för sommaren i allmänhet.

– De börjar absolut att trilla in. Fast det dröjer kanske ytterligare en månad eller så innan det kommer igång på allvar, säger Daniel Shiano, delägare i hotell Horizont.

Lisette Larsson är receptionist på Dalabadets camping. Hon säger att campingens stugor är mer eller mindre fullbokade för datumen i mitten på juli.

– Falsterbo horseshow drar. Liksom sommarbandyn. Vi har precis öppnat för säsongen men det är rätt mycket att göra redan, säger hon.

Även vissa som planerar för en mer långväga semester har beställt sina resor. Något som märks hos Pugners resebyrå.

– Mallorca har fått en renässans och Turkiet är populärt. Vi har fått in en del bokningar. De tidigaste kommer i januari, säger Lars-Åke Pugner.

Det är främst solen som lockar till Mallorca. Skulle värmen utebli i Sverige kommer Lars-Åke Pugner få in allt fler resebokningar.

– Det spelar stor roll. Då bokar många ganska kort innan de reser, säger han.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons