Annons

Lotten, Tove och Sofia går vidare

Det var fullt i Stadsparken i går kväll när det bjöds på allsång och musik från Söderslätts musikkår. Fem tjejer tävlade dessutom i den andra deltävlingen av TA-chansen.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2006
Sofia Jönsson, från Höllviken, blev publikfavorit.
Sofia Jönsson, från Höllviken, blev publikfavorit.Foto: 
Lotten Hansson, 19 år, sjöng "This kiss" och vann den andra deltävlingen i TA-chansen. Bild: Pernilla Sjöström
Lotten Hansson, 19 år, sjöng "This kiss" och vann den andra deltävlingen i TA-chansen. Bild: Pernilla SjöströmFoto: 
Tove Ask sjöng, 10 år, sjöng "Jag ljuger så bra" och vann hon också.
Tove Ask sjöng, 10 år, sjöng "Jag ljuger så bra" och vann hon också.Foto: 

Allsångsledaren Malena Björner och Söderslätts musikkår höll publiken i Stadsparken på gott humör i går. Och medan allsångsdängor som "Sommar, sommar, sommar" och "Flickor bak i bilen" ljöd ur högtalarna gjorde sig de fem tävlande i talangtävlingen, TA-chansen, redo bakom scenen.

Tre tjejer tävlade i den yngre åldersklassen; Emma Andersson från Trelleborg, Sofia Jönsson från Höllviken och Tove Ask från Vellinge. Denize Djurfeldt, 18 år, från Lund och 19-åriga Lotten Hansson som bor mellan Ystad och Skurup, tävlade i den äldre åldersklassen. Alla fem var smått nervösa inför sina framträdanden.

Annons

– Men lite nervös ska man vara, säger Lotten Hansson.

Strax efter klockan 20 hade juryn fattat sitt beslut. Scennärvaro, puplikkontakt och sångröst var viktiga i bedömningen, enligt jurymedlemmen Stefan Lind.

– Men det var svårt. Alla var duktiga, säger han.

Vinnarna blev till slut Lotten Hansson som sjöng "This kiss" och Tove Ask som framförde Linda Bengtzings "Jag ljuger så bra". Publikens favorit: Sofia Jönsson med "Kärleken är evig". Alla tre går vidare till final.

10-åriga Tove Ask hade ett stort leende på läpparna efter att tävlingen var avgjord.

– Det roligaste är att jag får möta min bror i finalen, säger hon.

Linus Ask blev nämligen publikens favorit i den första tävlingen. Finali TA-chansen blir det den 26 augusti under Palmfestivalen.

Några som tagit sig till Stadsparken för att bara titta på och sjunga med var Maj-Lis och Helge Nilsson från Västra Tommarp.

– Det är intressant att höra ungdomarna. De är så duktiga. Vi var här förra gången också. Det är bra atmosfär, säger Maj-Lis Nilsson.

– Jag tycker om att lyssna till sången. Men själv kan jag inte sjunga, säger Helge Nilsson.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons