Annons

Lördagsöppet på bilprovningen

Gunnar Hansson från Simremarken var en av dem som passade på att besiktiga sitt fordon när Svensk Bilprovning i Trelleborg hade öppet på lördagen.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

Besiktningsmännen kontrollerade hans röda Toyota, årsmodell 1988, som oftast körs av frun Anni Neuman. BILD:CLAES NYBERG Noggrant gick de genom fordonet, bland annat genom att knacka lite rost vid sidobalken och granska bromsarna. - Allt är godkänt, förutom att handbromsen fick anmärkning. Den tar dåligt. Så jag får åtgärda det och besiktiga bilen på nytt. Det är trist. Men sådant får man tåla, sa Gunnar Hansson, innan han startade sitt fordon och begav sig hemåt. Nästan alla Svensk bilprovnings verkstäder hade öppet på lördagen, för att minska kötiderna. Enligt Anders Andersson, ansvarig för bilprovningen i Trelleborg, är väntetiden för en besiktning cirka en och en halv månad. - För att minska belastningen har vi öppet under två lördagar framöver, 29 november och 6 december. Vi försöker jobba så effektivt som möjligt, säger han Lastbilskontrollen i Ystad är stängd på grund av renovering och från årsskiftet fram till slutet av mars ska bilprovningen vara stängd. Detta innebär ett väntat ökat tryck på besiktningstid i Trelleborg. - Vi hoppas att lördagsöppet kan minska köerna, säger han.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons