Annons

Lördagsnöjet i hamn

Strålande sol hälsade på lördagen trelleborgarna välkomna till den del av stan de sällan får beträda: hamnen.
Trelleborg • Publicerad 6 september 2014
Turbåten "Paddan" var inlånad från Malmö, och biljetterna till färden i hamnbassängen hade strykande åtgång.
Turbåten "Paddan" var inlånad från Malmö, och biljetterna till färden i hamnbassängen hade strykande åtgång.Foto: Foto: Sara Johari

Köerna ringlade sig långa inte bara till gratiskorven, utan också till de populära turerna med buss och båt där man närmare kan studera hamnens utbyggnadsprojekt.

Hos Skanska väcktes nyfikenhet både på visionerna av hur en framtida hamn kan komma att te sig med nya färjelägen, sex vindkraftverk och bostäder runt "Nyhamnen" i väster, liksom på gamla bilder av hur hamnanläggningen såg ut på 70-talet.

Sjöräddningen bjöd ombord på räddningskryssaren Elsa Johansson, skeppslaget Sirmione berättade om sin verksamhet och föreningen Gamla Trelleborg sålde årsböcker till den som missat ett årgångsverk i sina samlingar.

Maria Sällberg
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons