Loppisen populärast på Mitt i byn

Trelleborg • Publicerad 13 september 2004
Det 13 år gamla shetlandsstoet Maja trivdes med att bli klappad och ompysslad av alla besökare på Mitt i byn. En av de som gärna klappade henne var Anna-Maria Arvidsson. BILD: Tomas Nyberg
Det 13 år gamla shetlandsstoet Maja trivdes med att bli klappad och ompysslad av alla besökare på Mitt i byn. En av de som gärna klappade henne var Anna-Maria Arvidsson. BILD: Tomas NybergFoto: 

En söndag om året fylls idrottsplatsen i Stora Beddinge av alltifrån veteranmopeder till blomsterlökar, keramik, hembakat bröd och nygräddade plättar - och folk.

I går var det dags igen för arrangemanget Mitt i byn. I kanten av den stora fotbollsplanen stod tälten med olika företag och organisationer representerade uppställda, många med anknytning till trakten eller landsbygd och lantbruk.

I mitten av alltihop fanns, som vanligt, en liten loppmarknad - och på förmiddagen var det nog den som lockade flest.

Evert Möller frånBeddingestrand gick ett varv runt de uppställda borden med prylar i jakt på ett fynd. Han brukar besöka grannbyn Stora Beddinge när det är något på gång.

– Man är ju här när det händer något, säger han.

Ett lite mer udda inslag var närvaron av Tullen och informationskampanjen No drugs. Med hjälp Många fyllde i det frågeformulär som delades ut i deras stånd.

– Vad är en "space-cake"? Det har jag ingen aning om så det var inte så himla lätt det här, säger Siv Persson, som har sommarhus en bit från Stora Beddinge, medan hon fyller i ettor, kryss och tvåor i rutorna.

Bengt Mårtensson bor på en gård intill Stora Beddinge och han hade som vanligt tagit med sig några av sina hästar för att visa upp och för att köra barn med häst och vagn.I en liten hage gick hingsten Trollet tillsammans med stoet Maja och ett litet föl.

– Honom har vi inte döpt ännu så han går bara under namnet lilleman, säger Bengt Mårtensson som intygar att de tre hästarna trivs utmärkt med uppmärksamheten de får under en dag med Mitt i byn.

– Att bli kliade och klappade, det är det bästa de vet, säger han samtidigt som Maja blundar njutningsfullt när en av besökarna kliar henne bakom ena örat.

STORA BEDDINGE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.