Annons

Loppisen lever kvar efter Lady

Inför årets loppis i Ladys hage fick Lars Winborg plocka fram gräsklipparen.
Gräsplätten mitt i Sörby har varit platsen för den återkommande loppmarknaden i 26 år. Fram tills i fjor är det Lady som tagit hand om gräsklippningen, men gotlandsrusset dog i april i år. Då var hon 33 år, vilket gjorde henne till en av de tre äldsta hästarna i Sverige.
– Hennes tänder var så dåliga att hon inte kunde tillgodogöra sig varken hö eller gräs. Då måste man ta ett beslut, säger Lars Winborg.
Men loppis blev det i alla fall. Igår hade några tappra bybor trotsat regnet, slagit upp tält och radat upp avlagda prylar på borden. Och kommers blev det också.
– Att det ska behöva vara loppis för att man ska få koll på syrrans garderob, säger Helena Truedsson.
Hon var spekulant på syster Frida Jacobssons jacka, men konstaterade efter en provning att ärmarna var för korta. Istället blev det kompisen Johanna Berglund som fick plagget med sig hem från den regniga hagen.
Trelleborg • Publicerad 17 juli 2011
Helena Truedsson (till höger) var första spekulant på jackan, men det slutade med att kompisen Johanna Berglund köpte den.
Helena Truedsson (till höger) var första spekulant på jackan, men det slutade med att kompisen Johanna Berglund köpte den.Foto: Claes Nyberg
Louise Cronholm
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons