Annons

Loppis på skolgården i strålande solsken

Strida strömmar av besökare kom till Stavstens loppis vid Vannhögskolan i Trelleborg på lördagsförmiddagen. "Folk har varit väldigt generösa och lämnat in många bidrag", sammanfattade klubbens kassör Arne Delbeck med en munter min.
Trelleborg • Publicerad 6 augusti 2005

För snart en månad sedan drabbades Stavstens IF av en dyster dag. Alla insamlade loppisprylar, som förvarades i ett drygt 100 kvadratmeter stort skyddsrum brann ned. Det som återstod blev fuktskadat i samband med släckningsarbetet.

Då fanns inget i lager.

Annons

– Vi har varit fullständigt nedringda efter branden och fått otroligt många saker att sälja, säger Arne Delbeck, som precis som de femtio andra aktiva i klubben sålde prylar vid de uppdukade borden.

Gamla tavlor, med landskapsmotiv eller broderier, skor, kaffekokare, leksaker, spel och stolar. Allt mellan himmel och jord salufördes.

– Jag hittade ett cd-ställ i trä. Det kostade 20 kronor, berättade Maria Jacobsson, som kom dit tillsammans med sina barn Linnéa, 9, och Oscar, 7.

Linnéa hittade låtsas-tatueringar, bland annat med blommor som motiv och Jacob spanade efter leksaksvapen, både gevär och pistoler.

Ungefär ett hundratal besökare jagade loppisfynd när evenemanget startade klockan 8.30. Det intygar Denni Olin, pojklagstänare och en av försäljarna.

– Det kom folk från tre håll, i full fart. De sprang snabbt fram till borden och kollade bland annat om det fanns några stämplar på tennföremålen. Svenskt tenn är särkilt eftersökt, säger han.

Auktionen planeras att hållas klockan 14, då möbler, tavlor och andra godbitar ropas ut. Vid klubban stod Krister Andersson. Andra kringaktiviteter var ålalotteri och servering utanför den röda klubbstugan.

I vimlet fanns Ann-Louise Hult. Hon hittade leksaker till sin son, fyraårige Linus. Två traktorsläp. Till sig själv köpte hon två serveringsfat. Allt gick på 25 kronor.

– Det här är ett billigt nöje! utbrast hon förtjust.

Stavstens IF bygger en stor del av av sin ekonomi på helgens evenemang. Utan allmänhetens generositet att skänka föremål eller köpkraften hade klubben inte klarat sina utgifter för verksamheten.

Annons

– Det här är det viktigaste på hela året. Bra att så många kom hit, tyckte Arne Delbeck.

Han vill inte säga exakt hur mycket föreningen får in under en loppis, men han säger samtidigt att varje marknad brukar inbringa mellan 60-70 000 kronor.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons