Annons

Loppet som lockar alla

I förmiddags avgjordes årets upplaga av Trelleborgsloppet. Dryga halvtimman tog det för bästa löpare att avverka milen. Men många tog det lugnare med stavgång och barnvagnspromenad.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2010
Hans Larsson från Malmö AI pustar ut i segerkransen.
Hans Larsson från Malmö AI pustar ut i segerkransen.Foto: 

Trelleborgs gator har snitslats in med plastband. Längs banden trängs publiken och med jämna mellanrum hörs applåder och hejarop. Målgången i Stadsparken lockar mest, här har många samlats för att se de totalt 740 löparna i Trelleborgsloppet gå i mål. Allra först startar barnklasserna, där är löparna 13 år eller yngre. Martin Corselli, 11 år från Skurup har precis kommit i mål efter det 1, 9 kilometer långa loppet.

– Jag kom fyra. Jag låg etta nästan hela vägen, men så fick jag en hjärtattack kändes det som. Jag är lite förkyld också så jag fick sakta ner lite. Jag är inte säker på vilken tid jag sprang på, det var något på tio, säger han.

Annons

Tillsammans med lillebror Fredrik Corselli, 8 år, pustar han ut med vatten och banan. Undertiden håller de koll på pappa som springer milen. I framtiden tror bröderna att de också kommer att springa det långa Trelleborgsloppet.

– Vi har alltid gillat att springa, säger Martin Corselli.

Klockan tio startar den prestigefyllda klassen på tio kilometer. 33 minuter och 15 sekunder senare korsar Hans Larsson från Malmö AI mållinjen. Bara drygt tre minuter senare tar Therese Nordström klivet över som bästa kvinna. Därefter drog femkilometersklassen, stavgången och barnvagnspromenaden igång.

Tona Ishaq
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons