Annons

Lokala Sverigedemokrater fick sin hemsida nersläckt

Sverigedemokraternas rikstäckande webbsidor stängdes i går ner av internetleverantören. Även Sd Trelleborgs hemsida är tillsvidare nersläckt.
Trelleborg • Publicerad 10 februari 2006

Bakgrunden är att Sverigedemokraternas partitidning Sd-kuriren uppmanat sina läsare att skicka in bilder på profeten Muhammed. En bild har publicerats på tidningens hemsida vilket har uppmärksammats på flera håll i arabvärlden. Utrikesminister Laila Freivalds sa i går till TT att Sd visat en fullständig brist på respekt och att publiceringen skapar en uppenbart farlig situation.

I går backade Sverigedemokraterna från ytterligare publiceringar.

Annons

Anledningen är enligt Jimmie Åkesson, partiordförande för Sverigedemokraterna i Trelleborg, att inte medverka till att utsätta "oskyldiga landsmän" bosatta i arabvärlden för livsfara.

Sverigedemokraternas internetlevarantör Levonline stängde under torsdagen ner Sverigedemokraternas rikstäckande hemsida och partitidningens webbplats. Även Sd Trelleborgs hemsida är nersläckt.

Enligt Jimmie Åkesson har internetleverantören fått ta emot hot. Leverantörens vice vd Anna Larsson sa i går till TT att bolaget varit i kontakt med både Säpo som utrikesdepartementet innan sidorna släcktes ned.

Jessica Bloem Pettersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons