Annons

Lokala kändisar bjuder till fest

Vad bjuder en fotbollsfantast på? Och hur underhåller Ulf Bingsgård (M) sina gäster? Frågorna får svar på Idala gård.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2011
Foto: 

Restaurangens nya koncept Halv åtta på Idala gård har inspirerats av tv-programmet där fyra människor som aldrig träffats förut turas om att bjuda varandra på middag. Under fyra fredagskvällar i vår och sommar, med start den här veckan, kommer fyra Trelleborgskändisar att sätta ihop en egen meny som de sedan serverar till kroggästerna.

– De får ansvaret för kvällen och middagen, men vi hjälper dem att laga maten. Det är inte så lätt att plötsligt laga mat till 30-40 personer om man är van vid att ha fyra personer vid bordet, säger Chris Hofer på Idala gård.

Annons

Kändisarna är kommunalrådet Ulf Bingsgård (M), socialdemokratiske teaterprofilen Nils-Gunnar Snygg, TFF:s marknadschef Barbro Bengtsson och jazzmusikern Gert Gustavsson. Förutom att planera maten ska de också sätta sin prägel på underhållningen.

– De här kvällarna kommer vi inte att följa den italienska linje som vi i vanliga fall utgår från, säger Chris Hofer som räknar med att kvällarna kommer att bli olika beroende på vem som är värd.

– Det är olika typer av människor, så det blir också olika typer av mat. Jag kan inte säga att jag kommer att tycka om någon av dem bättre än någon annan, så länge man har hjärtat i maten så spelar det ingen roll vad man bjuder på.

I tv-programmet Halv åtta hos mig får deltagarna också sätta betyg på varandra, men på Idala gård kommer gästerna inte att få några poängtavlor lovar Chris Hofer.

– Vi bedömer det inte. Tanken är att det ska bli en trevlig kväll och vi kommer att skänka tio procent av omsättningen till Barncancerfonden de här kvällarna.

Martin Strandberg
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons