Annons

Lojalt stöd gav tändande uppdrag

En vecka senare än planerat blev det igår känt vem som är årets lykttändare. Eller snarare vilka, för det blev en hel hejarklack. Hedersuppdraget gick nämligen till TFF:s supporterklubb True Blues.
Trelleborg • Publicerad 4 december 2011
Kiin Ekelin och Ragnar Wick såg till att ljusen brann på Trelleborgen. Vikingarna hade även igång smedjan, sålde smycken, och visade hur man vävde och gjorde bivaxljus.
Kiin Ekelin och Ragnar Wick såg till att ljusen brann på Trelleborgen. Vikingarna hade även igång smedjan, sålde smycken, och visade hur man vävde och gjorde bivaxljus.Foto: 
Johan Lindwall, ordförande i True Blues, fick som lykttändare symbolisera hela supporterklubben.
Johan Lindwall, ordförande i True Blues, fick som lykttändare symbolisera hela supporterklubben.Foto: 

När mörkret började sänka sig över Trelleborgen tändes marschaller och värmande eldar i kylblåsten. Ett hundratal personer samlades nyfikna utanför entréhuset för att få veta vem skulle bli årets lykttändare.

- Årets lykttändare är en grupp människor som gjort sig kända över hela landet som trogna följeslagare till laget i sitt hjärta. en grupp som inger respekt för sin gränslösa lojalitet också när framgångar uteblir och ja-sägarna försvinner, förkunnade kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Annons

Och så fick säsongen för True Blues avslutas med lite glädje efter ett annars dystert år. Supporterklubbens närmare 300 medlemmar representerades av styrelsen, som består av Johan Lindwall, Sebastian Andersson, Jacob Cronhag, Björn Ahlstrand, Robin Melander, Mårten Larsson och Johnny Green

- Det var lite chockartat först när vi fick veta det. Vi är mest kända i fotbollskretsar men det är kul att bli uppmärksammade och uppskattade utanför fotbollskretsar också, sa ordförande Johan Lindwall som fick äran att ikläda sig den traditionella lykttändarskruden och hög hatt.

Lykttändningen ingick som en del i gårdagens ljusfest på Trelleborgen med hantverk, sagoberättande och eldshow. Berit Persson och Ulla-Britt Melander uppskattade både ljusfest och val av lykttändare.

- Det är jättebra att det blev True Blues. De har haft det tråkigt i och med att TFF ramlade ur men de har ändå hållit igång, sa Ulla-Britt Melander.

Maria Sällberg
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons