Annons

Ljuv musik i Rotundan

Både klassisk och modern musik blev det när Symfoniorkestern Trelleborg framförde fem kompositioner på lördagen. Repertoaren ledde både tankarna till svensk sommar och James Bond.
Trelleborg • Publicerad 19 mars 2005
José Rodriguez
José RodriguezFoto: 

Känslofullt, men långtifrån sentimentalt, blev det när stråkarna kom i beröring med strängarna och blåsarnas läppar kom i kontakt med sina respektive instrument.

Under tiden sken solen in genom fönstren i Rotundan i Folkets park. Ungefär 120 personer hade bänkat sig för att lyssna på musik av fyra kompositörer, Eric Coates, Lars-Erik Larsson, Marvin Hamlisch och Georg Gershwin.

Annons

José Rodriguez, tidigare chef för Kommunala musikskolan, gjorde ett bejublat soloframtädande. På piano spelade han Rhapsody in Blue, ett klassiskt stycke mixat med jazztoner, skrivet av George Gershwin.

Före konserten, då publiken anlände, var det en del som hejade på José Rodriguez, medan andra omfamnade honom. Trelleborg besöker han ganska sällan. Senast han spelade med symfoniorkestern var för två år sedan.

– Trevligt att återse så många bekanta. Åtminstone tio till tolv i orkestern har jag haft som elever en gång i tiden, myste han.

Dirigerade gjorde kulturchefen Jörgen Flink. I ensemblen fanns flera blåsmusiker från Trelleborgs musikkår och även några från Malmö Opera- och Musikteater.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons