Annons

Ljusfest med tidsresa

På söndag är det dags för årets julvecka i Trelleborg. Från första till andra advent fylls Rådhustorget av julstämning i form av bodar, musik, jultomte och lykttändning. Årets nyhet bjuder på en tidsresa tillbaka till förkristen tid i samband med Trelleborgens ljusfest.
Trelleborg • Publicerad 24 november 2009
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. – I år kommer ljusfesten att ta oss tillbaka till förkristen tid, säger borgfrun Ylva Kristina Ekelund. Vi kommer att få besök av en riktig Gode, en präst från hednatiden, som kommer att utföra ett midvinterblot.

Ljusfesten kommer också att bjuda på medeltidsmässa med tidsenlig sång och dräktvisning och barnen kommer att kunna göra egna julklappar och vaxljus.

Annons

Veckan inleds på söndag med den traditionella lykttändningen där årets lykttändare utses på Rådhustorget klockan 15. Därefter fortsätter veckan med föreningsbodar, körsång, jultomte och ringentalare.

– I år vill vi försöka förfina konceptet från i fjol och få igång julstämningen ordentlig, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård.

Lucas Dietrichson
Linn Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons