Annons

Ljungman tror inte Bingsgård utesluts

Ulf Bingsgård kommer sannolikt inte att uteslutas ur Moderaterna.
Trelleborg • Publicerad 21 oktober 2010

Det tror i alla fall inte Lars-Ingvar Ljungman (M), ordförande för Moderaterna i Skåne. Ljungman anser inte att Bingsgård försökt samarbeta med Sverigedemokraterna och på det sättet brutit mot partiets riktlinjer.

– Jag ska inte föregripa något, men jag ser det här som ett förhandlingsutspel i en oklar parlamentarisk situation, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Annons

Det är Bengt Gunnarsson (M), ordförande i skolnämnden, som kräver att Ulf Bingsgård utesluts ur partiet. Han menar att utspelet i helgen, då Bingsgård uttalade att Sverigedemokraterna bör få en post som oppositionsråd, är ett försök till samarbete med Sverigedemokraterna.

Bengt Gunnarssons begäran kommer att hanteras av förbundsstyrelsen. Det hör inte till vanligheterna att förbundsstyrelsen får uteslutningsärenden på sitt bord.

– Den senaste som blev utesluten var Christer Ewe från Kristianstad, säger Ljungman.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons