Annons

Ljungman ställd mot väggen

Frågorna haglade tätt när pensionärer på Näset ställde frågor till det moderata kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman på onsdagseftermiddagen. "När byggs ett nytt 65 plus-boende i Skanör?" var det mest förekommande spörsmålet.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2007
"Anställda inom vården måste kunna köpa hus till rimligt pris", hoppas Ljungman. BILD: CLAES NYBERG
"Anställda inom vården måste kunna köpa hus till rimligt pris", hoppas Ljungman. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Samlingssalen på Bäckagården i Skanör var fullsatt. Ungefär ett hundratal pensionärer spetsade öronen när Lars-Ingvar Ljungman gästade Moderaterna i Skanör-Falsterbos seniorkrets.

Bengt Wallgård, engagerad i avdelningen, sade till Trelleborgs Allehanda att det är viktigt att lyfta fram frågan om hur fler medelålders familjer ska kunna flytta hit , trots de höga priserna på hus och tomter i Skanör och Falsterbo.

Annons

– Läkare och servicepersonal är på jakt efter bostäder till en rimlig kostnad, vilket är svårt att finna. Det går ut över pensionärerna. Likadant drabbar det oss äldre när vi ska sälja våra hus och hitta en bostadsrätt eller hyreslägenhet, konstaterar Bengt Wallgård.

På frågan varför seniorerna bjudit in Ljungman svarade Wallgård blixsnabbt:

– Detta måste diskuteras.

Kan moderater vara tuffa mot en moderat?

– Ja, vi måste försöka lyfta fram svårigheterna på bostadsmarknaden.

Ljungman var inte sen att bemöta funderingar som berörde framtiden på Näset.

Han medgav att det vållar problem med de höga hus- och tomtpriserna.

– Ja, suckade han. Dagligen ser jag prislappar med höga belopp på villor i Skanör, Falsterbo och Ljunghusen. Min önskan och strävan är, för att ge ett exempel, att en undersköterska som bor med en lärare ska kunna köpa en bostad här till ett rimligt pris. Anställda på äldreboende vill säkert bo i kommunen, för att ha nära till jobbet, argumenterade han.

Därefter konstaterade kommunalrådet att det kommer dröja innan ett 65 plus-boende kan uppföras i Skanör eller Falsterbo inom tio år.

– Nu arbetar vi med äldreboende i Västra Ingelstad, för att sedan fortsätta med Höllviken, inskärpte han.

Annons

Förutom frågor om pensionärers bostadsproblem berättade Lars-Ingvar Ljungman om turerna kring utbyggnaden av E 6 och därefter växlade han in på andra infrastruktursfrågor, där bland annat persontågstrafik till Trelleborg togs upp.

Frågan om översvämningar och gamla tångvallar berörde även de församlade seniorerna, som undrade saker om den globala uppvärmningens väntade effekter och eventuella slussar för att förhindra forsande vatten.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons