Annons

Livsfarlig taggtråd på hundbadplats åtgärdas

Taggtråd som dels är spänd i ansiktshöjd, dels begravd i sanden. Den synen mötte Karin Linsjö och Thomas Qwist inte långt från Trelleborgs nya hundbadplats.
Trelleborg • Publicerad 18 maj 2009
Thomas Qwist vid det den trasiga taggtrådsavspärningen i närheten av den nya hundbadplatsen på östra stranden. Foto: Claes NybergFoto: 

– Det är ju hemskt. Om någon går här när det är mörkt eller blir bländad av solen får man ju taggtråden rakt i ansiktet. Vad som kan händer då vill man helst inte tänka på. Dessutom kan ju djur trampa på taggtråden i sanden, säger Thomas Qwist.

Det var när han och sambon Karin Linsjö rastade sin hund i området som de upptäckte taggtråden. På platsen fanns också stolpar och rester från ett äldre staket.

Annons

– Det har väl varit en avspärrning för att man inte ska kunna ta sig upp på järnvägsspåret som går här. Jag trodde faktiskt inte att kommunen inrättade en hundbadplats utan att kolla upp sånt, säger Thomas Qwist.

Bengt Larsson är servicechef i Trelleborgs kommun. Han kände inte till taggtråden förrän TA informerade honom. Då skickade han ut personal som fick undersöka saken.

– Det är banverkets taggtråd, inte vår. Man förutsätter ju att de har sådant inhägnat. Det får de ordna, säger Bengt Larsson.

Banverket känner till problemen med taggtråden och enligt pressinformatör Clas Lundstedt arbetar de just nu med att åtgärda det.

– Det är en del av en säkerhetsanordning för att skydda hamnanläggningen.

Enligt banförvaltaren i Skåne ska det vara klart inom en vecka, säger Clas Lundstedt.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons