Annons

Livet blir en lek för Skegrieborna

Snart får alla leksugna i Skegrie en renoverad lekplats att se fram emot. Lekplatsen vid Solängen ska rustas upp med nya lekredskap.
Trelleborg • Publicerad 8 juni 2011
Lekplatsen på Solängen är ålderstigen och ska renoveras. Innan året är slut kommer helt nya lekredskap till lekplatsen.
Lekplatsen på Solängen är ålderstigen och ska renoveras. Innan året är slut kommer helt nya lekredskap till lekplatsen.Foto: Claes Nyberg

– De som finns i dag är från 50- eller 60-talet, så vi kommer att ersätta lekredskap med nya och även lägga nytt underlag. När vi ändå är i gång så renoverar vi grönytan vid lekplatsen också och sätter upp belysning, säger Göran Larsson, chef för parkförvaltningen.

Under resten av året kommer även lekplatserna vid Rallarevägen på Pilevallsområdet och vid Kapellplan att renoveras. Där handlar det också om bland annat nya lekredskap och belysning.

Annons

Renoveringarna av lekplatserna sker enligt en fastställd plan som säger att man ska renovera två till tre lekplatser om året. I fjor fick till exempel lekplatsen i Östervångsparken en rejäl ansiktslyftning med nya lekredskap, nytt underlag och belysning. Den renoveringen var extra kostsam eftersom parken är en så kallad högstatuspark.

Att det görs belysning på lekplatserna är en ganska ny företeelse.

– Föräldrar hör av sig och vill kunna leka med sina barn även på hösten och vintern, säger Göran Larsson som märker ett klart ökat antal lekande efter att lekplatserna renoverats.

– Dit kommer föräldrar och barn i helt annan utsträckning än tidigare.

Innan hade parkförvaltningen ansvar även för skolornas lekplatser, men även om dessa försvunnit rån förvaltningens ansvarsområde så är det många lekplatser att hålla ordning på.

– Antalet växer med utbyggnaden av kommunen, säger Göran Larsson.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons