Annons

Litterär kväll med flera olika sidor

Högläsning och boktips på temat spänning och äventyr. Det var vad som stod på programmet under familjekvällen på biblioteket i Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 14 maj 2012
Stina Larsson från Boklarssons förlag stod för högläsningen under familjekvällen på Anderslövs bibliotek.
Stina Larsson från Boklarssons förlag stod för högläsningen under familjekvällen på Anderslövs bibliotek.Foto: Martin Strandberg

Personer i alla åldrar slår sig ned i stolarna i det bokhyllekantade rummet i biblioteket i Anderslöv. Längst fram, vid en röd fåtölj står Stina Larsson som håller i kvällens högläsning.

Böckerna hon valt ut på temat spänning och äventyr spänner från Charles Dickens Oliver Twist till Nene Ormes fantasyroman Udda verklighet.

Annons

– Jag ville få en kombination av dikt och verklighet som passar både unga och gamla. Det finns också en lokal koppling i och med att Nene Ormes kommer från Malmö. Men jag kommer att börja med att läsa ur barnboken Lilla E i Karibien, säger Stina Larsson.

Inför högläsningen har hon valt ut vissa stycken ur böckerna. Partier som hon sedan har läst högt för sig själv.

– Jag har klockat läsningen för att veta hur lång tid jag kan lägga på varje bok, säger Stina Larsson.

I publiken sitter Erik Knudsen med sina två barn. Han är flitig låntagare på biblioteket i Anderslöv.

– Det är kul att det händer något i Anderslöv. Ikväll kom jag hit mest för barnens skull. Annars lånar jag mycket talböcker, då blir det mest deckare, säger han.

Under kvällen gick det också att få boktips av Linda Boström.

– Som vuxen ska man faktiskt titta på ungdomshyllan, där finns mycket som passar vuxna. Elizabeth Kostovas bok Historikern är en vampyrroman som är en personlig favorit, säger hon.

Familjekvällen har organiserats av Hanna Söderblom, som är bibliotekarie i Anderslöv.

– Jag hoppas att vi kan arrangera liknande träffar framöver. Det beror lite på intresset. I november förra året hade vi något som hette Kura skymning här på biblioteket och det var väldigt populärt. Vi räknade med 10 personer med det kom 30. Nu testar vi hur det funkar att ha en sån grej den här tiden på året, säger hon.

Maria Sällberg
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons