Annons

Liten tar över stor på gågatan

Igår flyttades en 600 kilo tung framkallningsmaskin på gågatan. Det är Trelleborgsföretaget Nelanders foto som håller på att ta över sin Expert-konkurrent.
Trelleborg • Publicerad 30 september 2010
Pia Holmdahl övervakar flytten av framkallningsmaskinen medan Jan Fridsten, Johan Nilsson och Andreas Jönsson sliter.
Pia Holmdahl övervakar flytten av framkallningsmaskinen medan Jan Fridsten, Johan Nilsson och Andreas Jönsson sliter.Foto: 

Flytten av framkallningsmaskinen från den gamla lokalen till den större Expert-butiken några meter längre österut innebär att butiken snart kommer att stå tom.

– Jag har funderat på att göra detta länge men tidigare har de velat ha för mycket betalt, säger Pia Holmdahl som äger Nelanders foto.

Annons

Företaget grundades i Trelleborg 1925. Pia Holmdahls pappa Sven Mårtensson tog över det 1965 för att 2000 lämna över rodret till sin dotter. Sedan den 1 september har hon slagit ihop Trelleborgs två Expertbutiker och driver nu dem som ett franchiseföretag.

– Nästa vecka stänger vi i våra gamla lokaler. Då ska allting flyttas över till den stora butiken, säger Pia Holmdahl.

Det blir många vändor med prylar fram och tillbaka på gågatan men det riktigt stora, och tunga, flyttlasset gick på torsdagsmorgonen. Tre personer från Sydlyft var på plats för att ta hand om framkallningsmaskinen.

– Vi gör många sådana här specialflyttar. De kräver att man kommer hit innan och mäter och planerar. Det är ju inte bara att lyfta, den är värd 1,8 miljoner kronor, säger Johan Nilsson.

Hans kollega Jan Fridsten fyller i:

– Och den är ju ömtålig, den tål inte skakningar.

Flytten är inte Nelander fotos första, även om butiken har legat i samma lokal sedan 1970-talet. Dit flyttade man i samband med att bokhandeln, som huserade där, lämnade för att flytta in i den större Expert-lokalen.

– Nu flyttar vi efter bokhandeln en gång till. Men vi stannar här, vi vill inte följa efter dem västerut, säger Pia Holmdahl.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons