Annons

Liten butik med stor vilja

Trelleborg • Publicerad 19 april 2007

Med giganter som Ica Maxi och Willys som konkurrenter driver Zirap Idrizi två mindre Handlarn-butiker i Gislöv och Trelleborg. Kanske kan det verka som en kamp mellan David och Goliat men Zirap Idrizi satsar allt han kan och har kompletterat butiken i Gislöv med pizzeria och uteservering till sommaren.

– Konkurrensen för små butiker är hård. Receptet för att klara sig är bra kontakt med kunderna och ständig utveckling. Jag anpassar utbudet efter kundernas behov. I en stor butik kan inte kunden säga att de vill ha en viss produkt och någon vecka senare få det i utbudet, säger Zirap Idrizi som är delägare tillsammans med sin fru.

Annons

Kunskapen har han fått genom att öppna sin första butik i Sverige 1998. Men redan i Kroatien, där han bodde innan han flyttade till Sverige, grundade han sina erfarenheter.

– Jag hade en butik där. När jag flyttade till Sverige utbildade jag mig först till svetsare men bestämde mig sedan för att göra det jag är bäst på, nämligen att driva butiker.

– Jag behövde anpassa mig till alla svenska regler för affärsrörelser men det var faktiskt inte så svårt. Nu har jag en mycket duktig butikschef och det har nog varit del av att det har gått bra: riktigt duktig personal.

Lina Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons