Annons

Liselott Magnusson blev försäljare på livstid

Från majblommor och jultidningar till byster och ljuslyktor. Försäljning av olika varor har alltid varit den röda tråden i Liselott Magnussons liv. Sedan ett år tillbaka driver hon inredningsbutiken Liselott på landet.
Trelleborg • Publicerad 4 augusti 2011
Trädgårdsspadar i olika färger.
Trädgårdsspadar i olika färger.Foto: Claes Nyberg
"De flesta av produkterna har jag beställt från en grossist. Jag åker på olika mässor för att uppdatera mig", säger Liselott Magnusson.
"De flesta av produkterna har jag beställt från en grossist. Jag åker på olika mässor för att uppdatera mig", säger Liselott Magnusson.Foto: Claes Nyberg
"När jag öppnade hade jag en invigningsfest och jag har arrangerat loppisar i anknytning till butiken", säger Liselott Magnusson som driver butiken Liselott på landet.
"När jag öppnade hade jag en invigningsfest och jag har arrangerat loppisar i anknytning till butiken", säger Liselott Magnusson som driver butiken Liselott på landet.Foto: Claes Nyberg
Skylt från Östra torps gamla stationshus.
Skylt från Östra torps gamla stationshus.Foto: Claes Nyberg
"Affärerna går ungefär som jag tänkt mig. Men jag hoppas förstås att det blir en större omsättning i framtiden", säger Liselott Magnusson.
"Affärerna går ungefär som jag tänkt mig. Men jag hoppas förstås att det blir en större omsättning i framtiden", säger Liselott Magnusson.Foto: Claes Nyberg
Tidigare har lokalerna varit blomsterbutik. Nu har blommorna ersatts av inredningsdetaljerna.
Tidigare har lokalerna varit blomsterbutik. Nu har blommorna ersatts av inredningsdetaljerna.Foto: Claes Nyberg

På en hylla står byster i romersk stil, på en annan ljuslyktor i olika former och färger. Från en låda på golvet sticker svampar av porslin upp. Regndroppar smattrar mot det glasrutorna som täcker väggarna och taket till ingången i Liselott Magnussons butikslokal.

– Här var en blomsterbutik tidigare. Jag hade funderat länge fram och tillbaka om att starta en egen inredningsbutik och när jag var här en gång frågade jag om lokalerna skulle bli lediga. Det skulle de. Så då jag tänkte jag: nu kör jag, säger Liselott Magnusson.

Annons

Butiken öppnade i maj 2010. Men försäljning i alla dess former har alltid varit en del av Liselott Magnussons liv.

– Det har väl nästan funnits i blodet, höll jag på att säga. Min pappa var säljare och min sambo är egenföretagare. Och jag har sålt jultidningar och majblommor och you name it, säger hon.

Liselott Magnusson är långt ifrån ensam om att satsa på att driva butik på landsbygden. I sitt närområde har hon flera konkurrenter.

– Jag tänker inte riktigt på dem som konkurrenter utan som en tillgång. Det känns viktigt att vi hjälps åt, säger Liselott Magnusson.

De flesta av hennes kunder kommer från trakterna kring Smygehamn. Men det händer också att mer långväga besökare hittar hit.

– Vägen går ju rakt genom samhället och ganska många tyskar och danskar åker förbi här. Det är en fördel med butikens läge, säger Liselott Magnusson.

Arbetet i inredningsbutiken rullar på deltid. Resterande arbetstimmar tillbringar Liselott Magnusson på färjan mellan Trelleborg och Tyskland.

– Då jobbar i butiken där och säljer sprit och parfymer. Det funkar bra i och med att jag jobbar i långa pass och sen är ledig länge. Jag har också jobbat in tid som jag kan lägga här i butiken, säger hon.

Vad krävs för att lyckas som säljare?

– Ett väldigt driv. Och att man faktiskt tror på det man säljer.

Annons

Inreder du ditt eget hem på fritiden?

– Haha. Absolut. Jag pysslar med möbler och inredning även hemma.

Ossian Sandin
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons