Annons

Lisbeth Gisselquist leder fritiden

Efter votering beslöt kommunstyrelsen i Trelleborg att Lisbeth Gisselquist blir ny chef för den samlade fritidsverksamheten för ungdomar i kommunen.
Trelleborg • Publicerad 9 mars 2002

Lisbeth Gisselquist (s), är själv ledamot i kommunstyrelsen, men deltog inte i beslutet om chefsskapet för fritiden. Sune Larsson (c), oppositionsråd i Trelleborg, föreslog att ärendet skulle återremitteras och att tjänsten som chef för fritidsverksamheten skulle utlysas. Men med röstsiffrorna 6-5 beslutade kommunstyrelsen att avgöra ärendet direkt och själva godkännandet av den nya organisationen antogs utan votering. De borgerliga i kommunstyrelsen reserverade sig och menar i reservationen att det bör vara kommunens policy att utlysa den här typen av tjänster. I den nya fritidsorganisationen ingår fritidsverksamheten i Anderslöv, Smygehamn och på Fagerängen, "Sätt Gränser" inklusive Nattlufsarna, "Gasverket" inklusive Tjejhuset samt familjecentrumet på Fagerängen. Fritidsverksamheten omfattar 15 anställda, varav fem har projektanställningar. Budgeten för den sammanlagda verksamheten uppgår i år till nästan sju miljoner kronor. I förslaget med Lisbeth Gisselquist som chef menar kommunalrådet Egil Ahl (s) och kommundirektören Rutger Persson att det är en naturlig utveckling, eftersom hon som projektledare för "Sätt Gränser" redan samordnat stora delar av ungdomsverksamheten. Enligt skrivelsen har också förslaget med Lisbeth Gisselquist som chef personalens fulla stöd.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons