Annons

Lions tar över luciafirandet

Visserligen är det långt till jul. Men vissa tänker redan på lucia. När Trelleborgs kommun valt att hoppa av traditionen tar nu Lions över som huvudarrangör.
Trelleborg • Publicerad 13 juli 2013
Lions tar tag i luciafirandet i år.
Lions tar tag i luciafirandet i år.Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Lions har under alla år varit medarrangör för Trelleborgs lucia, men nu blir de huvudansvariga. Tidigare har Trelleborgs turistbyrå hållit i trådarna. Men det blev för mycket till slut.

-Vi hann inte med. Egentligen var det bara jag ensam som höll i arrangemanget och sen när jag dessutom fick andra arbetsuppgifter gick det inte längre. Det är egentligen inte vår uppgift att ordna luciatåg, säger Veronika Larsson på turistbyrån.

Annons

I julas blev det en nödlösning. Kommunen köpte in en kör från Trelleborgs församling som uppträdde i vänorterna i Tyskland. Men någon traditionell omröstning med turné i Trelleborg blev det inte. Nu vill Lions ta över.

-Vi vill föra traditionen vidare, säger Brittmarie Lindquist, pr-ansvarig på Lions.

Mitt i sommarvärmen jobbar hon redan med luciatåget. Det är mycket som behövs. Luciakandidater så klart, men en körledare och flera sponsorer krävs också.

-Och vi söker en lokal att träna i, säger Brittmarie Lindquist.

Hon uppmanar alla som vill vara luciakandidater att anmäla sig till Lions.

-Vi kommer även att fråga Kulturskolan och besöka estetprogrammen på gymnasiet. Vi söker med ljus och lykta, säger hon.

En traditionell omröstning kommer sedan att genomföras.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons