Annons

Lions oroas över tullhundars framtid

Sparförslaget för tullen upprör Lions som skänkt pengar, för inköp av narkotikahundar, till verket. Lions oroas för vad som händer med hundarna om nedskärningarna blir av.
Trelleborg • Publicerad 18 februari 2008
Kenneth Persson oroas för tullhundarnas framtid. Bild: Tomas Nyberg
Kenneth Persson oroas för tullhundarnas framtid. Bild: Tomas NybergFoto: 

Enligt Lions har Tullverket lyckats köpa in sju hundar tack vare organisationens donationer. Ett par stycken ska finnas i Skåne.

- Nu kanske även hundarna blir arbetslösa eller måste pensioneras och på så sätt kommer pengarna vi samlat in inte till rätt användning, säger Kenneth Persson, ordförande för Lions Sverige.

Annons

Han är fast övertygad om att de föreslagna nedskärningarna kommer slå hårt mot narkotikabekämpningen.

- Tänk själv vad som händer om gränsskyddet försämras - knarket kommer att välla in över gränsen.

I ett brev till Tullverkets generaldirektör kräver han nu ett svar på vad som kommer att hända med hundarna och med drogbekämpningen generellt.

- Vi hoppas på att bli inbjuda till en dialog, säger Kenneth Persson som annars menar att Lions tvingas överväga att dra in stödet till verket framöver.

Tullverket hade i går inget svar på Lions frågor.

- Då något beslut inte är fattat är det helt omöjligt att säga något om vad som kommer att hända. Det gäller även frågan om hundarna, säger Carina Hortell, informatör.

Ola Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons