Annons

Lindstedt säljer restaurang Dalabadet

Hallå där Christer Lindstedt, före detta krögare från Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 2 juli 2013
Foto: 

Ska du sälja restaurang Dalabadet?

– Ja, jag känner att jag vill gå vidare med det jag sysslar med i dag, det vill säga markexploatering och fastigheter. Dalabadet är den krog som legat mig varmast om hjärtat. Jag köpte den faktiskt redan 1985, som delägare.

Annons

– För rätt människor är Dalabadet en bra möjlighet. Läget är unikt och bostadsområdena runtomkring har vuxit. Men jag tror inte på att göra gourmetkrog av det, Dalabadet ska nog vara ett ställe dit man kan gå med hela familjen.

De senaste åren har du haft restaurangen utarrenderad. Slutar du helt med krogar nu?

– Ja. Jag har fortfarande en del i magasinet i Trelleborg, men det ska också avvecklas. Läkarna har avrått mig från att jobba i den branschen. Det är för mycket stress och oregelbundna tider. Jag har alltid älskat när det händer mycket, men när kroppen säger ifrån får man lyssna.

– Det blir som ett avslut, det här. Jag får passa på att tacka alla för många roliga år. Man är inte ensam kapten på en sådan skuta.

Längtar du någonsin tillbaka?

– Ja, till den där stunden när klockan är åtta på kvällen, man har fått ut maten och går och snackar med gästerna. Det var socialt och trevligt. Men vid sju när allt skulle ut samtidigt, då gick pulsen upp. Det saknar jag inte.

Vad ska du göra i stället?

– Markexploatering är det jag vill syssla med i framtiden. Att kunna titta på någonting och se vad man kan göra av det. Egentligen är jag bättre på det än på att vara krögare.

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons