Lindrigare skyfall än tidigare

Trelleborg • Publicerad 5 oktober 2006

Fem källare som fick pumpas på vatten och ett tiotal anmälningar om översvämningar. Det är facit efter onsdagskvällens skyfall över Trelleborg, det fjärde sedan början av augusti.

– Det här var betydligt lindrigare än de regn som kommit tidigare, men det är så klart jobbigt för dem som drabbas, säger Christer Trulsson på räddningstjänsten i Trelleborg.

Trulsson och hans mannar från Trelleborg och Anderslöv var ute i fem fastigheter och pumpade. Precis som tidigare var det centrala Trelleborg som drabbades och räddningstjänsten ryckte bland annat ut till två fastigheter på Östergatan och en på Söderslättsgatan. Dessutom var Nygatan på sina ställen helt under vatten. Däremot rapporterades inga översvämningar på Hedvägen, där det tidigare varit mycket stora problem.

Efter alla skyfall har Christer Trulsson ett råd till de fastighetsägare som vet med sig att de befinner sig i riskzonen.

– En idé är att köpa en dränkbar pump. Det är inte så dyrt i förhållande till vad självrisken till försäkringsbolaget kostar, säger han.

På onsdagen skickade tekniska nämnden ut brev till de fastighetsägare som drabbats av översvämningarna. I detta berättas att kommunen i november ska undersöka VA-ledningarna med så kallad teaterrök. På så sätt hoppas man kunna upptäcka ifall det finns felkopplingar i nätet.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.