Annons

Lilla Beddinge olämpligt för vindkraft

Länsstyrelsen säger nej till vindkraftverk utanför Lilla Beddinge. Länsstyrelsen anser att verken skulle ligga för nära bebyggelse och områden för riksintressen. Verken ligger även utanför det utredningsområde för vindkraft som nämns i kommunens översiktsplan.
Trelleborg • Publicerad 30 juni 2006

Företaget Dadelen Invest AB, som ansökt om bygglov för verken överklagade kommunens negativa beslut och menade att översiktsplanen inte tar hänsyn till de föreslagna platsernas lämplighet. Dessutom är översiktsplanen endast en riktlinje och inte bindande för ett beslut, menade företaget.

Länsstyrelsen håller dock med kommunen och avslår överklagandet. I beslutet skriver länsstyrelsen att avståndet till Lilla Beddinge skulle bli mellan 600 och 900 meter, vilket är inom skyddszonen på 1 000 meter. Vindkraftverken skulle medföra en negativ påverkan på landskapsbilden och "konkurrera med Lilla Beddinge kyrka", skriver länsstyrelsen.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons