Liljeborgsskolan drog ned betyg

Trelleborg • Publicerad 12 oktober 2006

Spjutspetsskolans mål under läsåret 2005-2006 har utvärderats av skolförvaltningen. Rapporten visar flera förbättringar, men inte när det gäller betygssnitten. Här har ett av målen varit att öka poängen av elevernas avgångsbetyg och resultat på nationella prov i nionde klass. Nivån är i princip densamma som året innan trots att tre av skolorna har ökat markant och en ligger oförändrad jämfört med tidigare år. Detta beror på att det inte har gått lika bra för avgångseleverna på Liljeborgsskolan jämfört med tidigare år.

– De här eleverna har kanske inte haft samma förutsättningar som elever på andra skolor, säger utvecklingschef Mats Lundqvist.

Han poängterar att man redan vid tidigare tillfälle uppmärksammade att eleverna hade problem och satte in extra resurser för att hjälpa dem. Jämförelsevis hade det därför gått bättre för eleverna mot slutet av utbildningen.

Mest anmärkningsvärda förbättringen bland niorna har skett på Fågelbäckskolan. Här var antalet elever som var behöriga till gymnasienivå 86,2 procent vid vårterminens slut 2005. I år hade den siffran ökat med 6,4 procent och efter att en del av de underkända eleverna genomgått erbjuden sommarundervisning ökade antalet ytterligare till 94,1 procent.

Sara Riis Hasselskog

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.