Annons

Liljeborgselever med i SVT Debatt

Hallå där Kim Blomqvist, lärare på Liljeborgsskolan, vars elever medverkar i SVT:s Debatt imorgon.
Trelleborg • Publicerad 16 maj 2012
Foto: BJ÷RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Hur hamnade ni där?

– Tre niondeklasser på Liljeborgsskolan har haft debattlektioner en gång i veckan och för en tid sen hölls en tävling, där elever och lärare fick utse de bästa debattörerna. Efter det ringde jag till SVT:s Debatt och frågade om vi kunde komma upp och vara med i programmet. De sa ja, och nu åker jag och fyra av dessa elever upp till Göteborg på torsdag för att medverka i programmet.

Annons

Varför har ni debatt på schemat?

– Jag hämtade inspiration från min tid i USA, där debatt är ett viktigt inslag i undervisningen. Jag tror det är viktigt för elever att kunna uttrycka sakliga argument för att framhålla sin åsikt, och att det höjer elevernas självkänsla. Min förhoppning är att vi kan göra så att alla niorna på Liljeborgsskolan ska få möjlighet att ha debatt på schemat.

Vad tycker eleverna?

- De tycker att det är jätteroligt och vill börja planera inför programmet. Tyvärr vet vi inte vad programmet handlar om än så vi kan inte förbereda oss.

Vad händer i framtiden?

- Förhoppningsvis kan vi få andra skolor i Trelleborg att börja med detta och på lång sikt, även sprida det nationellt.

Louise Löfgren
Ola Strandsjö
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons