Lekplats önskas i Beddingestrand

Trots den senaste tidens kritik över hur kommunen sköter sina lekplatser, är önskemålet från föräldrar i Beddingestrand tydligt. De saknar en lekplats och de vill gärna ha en.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2005

– Det finns många barn i området. Därför saknar vi en lekplats som man kan ha som gemensamt ställe och träffpunkt, säger Jonas Svensson, förälder i Beddingestrand.

Enligt Jonas Svensson har familjer i området varit i kontakt med kommunen ett flertal gånger under flera år för att försöka föra fram önskemålen om en lekplats.

– Men kommunen är inte intresserad.

Speciellt på sommaren blir saknaden av en lekplats stor.

– Villaföreningen gjorde en beräkning på hur många personer som bor i Beddingestrand på sommaren och det är så många som runt 30000, om man räknar med turister och alla som bor i sommarhus, säger Jonas Svensson.

När det gäller placeringen av en eventuell lekplats, finns det inga konkreta förslag men enligt Jonas Svensson finns det gott om kommunal mark som man skulle kunna bygga på.

– Det finns många fina grönområden som skulle kunna passa, till exempel vid Granhyddan.

Det finns också tankar på att samarbeta med campingen.

– Det har ju funnits en lekplats där tidigare men den är borta nu, säger Veronica Ranebjer, också förälder i Beddingestrand. Enligt Per-Arne Ohlsson, trädgårdsingenjör i Trelleborgs kommun, finns det en rad kriterier som man måste ta hänsyn till när man bestämmer var en lekplats ska ligga.

– I första hand prioriteras områden med hyreshus och liknande där inte barnen har så mycket grönyta att vistas på, sedan tar man också hänsyn till ålderssammansättningen i ett område.

Områden där det finns mycket ytor är därför inte prioriterade.

– Därför finns det fler lekplatser inne i Trelleborg, men landet har ju andra kvaliteter och i Beddingestrand finns ju dessutom havet, säger Per-Arne Ohlsson.

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.