Annons

Lekande lätt vid invigning

Länge har barnen väntat på att den ska bli färdig. På måndagen invigdes lekplatsen, som är särskilt anpassad för funktionshindrade, vid Solsidan. "Roligt!", jublade några av barnen innan de glatt gungade vidare.
Trelleborg • Publicerad 9 juni 2008
En lekplats för alla Kamal Nohi och Nelson Labrosse roade sig i nätet, medan Lisa Christiansson hjälpte till. Bild: Tomas Nyberg
En lekplats för alla Kamal Nohi och Nelson Labrosse roade sig i nätet, medan Lisa Christiansson hjälpte till. Bild: Tomas NybergFoto: 
Till invigningen strömmade det barn från olika delar av stan och även från andra kommuner .
Till invigningen strömmade det barn från olika delar av stan och även från andra kommuner .Foto: 
Daniel Tell från Svedala gungas av Sara Petersen. Alex Ziegenfelt följer aktiviteten.
Daniel Tell från Svedala gungas av Sara Petersen. Alex Ziegenfelt följer aktiviteten.Foto: 

En hängmatta gjord av gummi, i stället för tyg. En rutschkana som det är lätt att ta sig upp i. Lätthanterliga gungor. Mjuka gummiplattor som underlag underlättar för de rullstolsburna att ta sig fram.

Allt detta finns på den efterlängtade anläggningen, som är utformad för funktionshindrade.

Annons

Lekplatsen ligger i Barnängens park, precis intill Solsidan, strax norr om Hedvägen. – Vi tycker det här är väldigt bra, intygade Fredrich Fritzon och Isabelle Livgren medan de svingade sig i var sin gunga.

Till invigningen kom elever och lärare från Träningsskolan på Bäckaskolan och Fågelbäckskolan.

Gumminätet där barnen kan röra sig fram och tillbaka blev snabbt populär, liksom lekhuset.

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) var på plats vid invigningen av lekplatsen.

Han ser positivt på att den nu kan tas i bruk:

– Det är ett lyft för Trelleborg, därför att det är en lekplats för alla barn, säger kommunalrådet. För att fira invigningen blev det bullfest. Kakorna dukades upp på ett bord och det bjöds på saft.

En av dem som har kämpat länge för att lekplatsen skulle uppföras är Tina Pettersson, som är ordförande i HSO, Handikapporganisationernas samarbetsorganisation i Trelleborg.

– Äntligen! Det här har vi väntat på. I flera år har det dröjt. Så visst är det roligt när den nu är färdig, säger Tina Pettersson.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons