Annons

Lek för kamratskap i Vellinge

Lekande och glada barn. På tisdagen arrangerade man Rosendagen på Rosentorpskolan i Vellinge. Barn från årskurs ett till åtta får tävla tillsammans i olika lekar.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Eleverna i nian håller ett vakande öga över sina yngre kamrater. I två led står de uppställda framför två plastspannar med vatten. I spannarna ligger tvättsvampar. Här gäller det att springa fram till en glasflaska och fylla den med hjälp av svampen. Barnen ropar och hejar. - Kom igen nu. Jag vill höra lite hejarramsor. Nu är det jämt, ropar Cecilia Persson 9b. Rosentorpskolan har anordnat Rosendagen i många år och det är ett led i att barnen ska känna mer gemenskap. Skolans cirka 500 elever från olika klasser blandas upp i mindre grupper och går runt skolområdet till olika lekstationer. - Vi ska lära känna varandra och umgås på ett trevligt sätt. Och vi blandar lärarna också, säger Pernilla Söderqvist, som är lärare i årskurs 1. Detta är också en del av skolans satsning på att motverka mobbning. Man har hållit på sedan tidig morgon och barnen får hålla på fram till lunchen. Genom att barnen får leka ihop hoppas man att de ska komma närmre varandra.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons