Annons

Lejon positiv till möte

"Vi är skyldiga att följa upp om deltagarna följer sin planering. Det är klart att de kanske kan känna sig påpassade då", säger Zara Göransson i Starkt grepp.
Trelleborg • Publicerad 10 juli 2009

TRELLEBORG. Zara Göransson är socionom och arbetar bland annat med intag av nya deltagare samt kartläggning i projektet Starkt grepp. Hon känner till att det finns deltagare som är missnöjda, men säger att det också finns de som tycker att det fungerar bra.

– Men inom hela Arbete och Försörjning gäller det att man följer sin planering för att ha rätt till försörjningsstöd, säger Zara Göransson.

Annons

Om deltagarna inte följer planeringen rapporterar handläggarna till Arbete och Försörjning. Hur mycket sysselsättning deltagarna har på sitt schema är individuellt och varierar från en timme om dagen till heltid. Att man är sjukskriven betyder inte nödvändigtvis att man blir ledig, som i Walid Fakhros fall.

– Vi har yoga, tai chi och hälsoföreläsningar så för sjukskrivna kan det fungera som rehabilitering. Vi har ett stort samarbete med vårdcentralerna och många läkare säger att isolering är det sämsta tänkbara när man mår dåligt.

Verksamhetschefen på Arbete och försörjning, Cecilia Lejon, välkomnar ett möte med de missnöjda deltagarna.

– Det är naturligtvis olyckligt att man upplever det som kränkande. Det är förstås inte vår ambition.

Hon säger att hon vill ta dialogen direkt med dem som är missnöjda och ska försöka ordna ett möte direkt. Det har redan tidigare förekommit diskussioner om ledighet. Cecilia Lejon menar att alla har rätt att vara ledig och resa bort.

– Men man kan inte vara ledig och få ersättning samtidigt. Semester är kopplat till arbete och något som man jobbar in under året. Det finns inte i socialförsäkringssystemet, säger hon.

Lucas Dietrichson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons