Ledarpriset: Damhandbollen ska lyfta i IFK

Att vara välorganiserad, trevlig mot ungdomarna och att kunna sporten. Det är de tre viktigaste egenskaperna för en idrottsledare enligt Lars Mårtensson, tränare och ungdomsordförande i IFK Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2007

Han började sin handbollskarriär sent. Som 16-åring började han spela i Korpen och först efter lumpen hamnade Lars Mårtensson i IFK. Där spelar han fortfarande i ett c-lag eller gubbalag som han själv kallar det.

– Där försöker jag hålla mig alert och i gång. Vi tränar två gånger i veckan, säger Lars Mårtensson. För elva år sedan började han som tränare i föreningen. Talangfulla spelare och en tränartrio som funkade ihop blev ett lyckat recept.

– Vi fick träna den här 90-kullen som varit så framgångsrik. Det var en kanonkonstellation.

För två– tre år sedan började han träna ett av klubbens tjejlag. När Lars Mårtensson började som tränare i föreningen hade han idéer kring hur man skulle jobba med ungdomsverksamheten. Det slutade med att han blev ungdomsordförande i föreningen.

– Vi var några som tyckte att vi måste börja satsa på ungdomarna.

Genom att engagera ledare, föräldrar och vara ute på skolorna och visa upp sig har antalet ungdomsspelare ökat från 40 till omkring 300.

Både kill- och tjejlagen gör i dag bra i från sig i sina serier och i turneringsspel. I framtiden vill Lars Mårtensson göra en satsning på tjejsidan för att få fram ett ännu starkare damlag.

– Min stora nya målsättning är att vi ska lyfta vår damsektion. Vi har extremt många duktiga tjejer, säger Lars Mårtensson.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.