Annons

Ledare lär om jämställdhet

Trelleborgs kommun ska skicka deltagare till en ledarskapsutbildning med fokus på jämställdhet. Projektet finansieras av Europeiska socialfonden, ESF.
Trelleborg • Publicerad 9 september 2004

Tillsammans med sju andra kommuner i Skåne ska Trelleborg delta i projektet "Det jämställda ledarskapet".

– Vi tycker det är mycket positivt att Trelleborg kom med för det här är den första utbildningen i sitt slag som genomförs, säger Magnus Dahlberg, förhandlingssekreterare i Trelleborgs kommun. Kommunens personalutskott ska nästa vecka nominera sex deltagare, men bara fyra av dem, två kvinnor och två män, kommer att väljas ut av företaget som genomför utbildningen. Deltagarna ska dels vara erfarna chefer som redan har personal- och budgetansvar, dels yngre förmågor som i dag inte sitter i chefspositioner. Men en sak ska de ha gemensamt.

Annons

– De måste ha ett genuint intresse för jämställdhet och vilja vara med och driva de här frågorna hos sin arbetsgivare, säger Magnus Dahlberg. I slutet av november drar utbildningen, som genomförs av utbildningsföretaget Trust, i gång och under två års tid kommer deltagarna att genomföra 20 utbildningsdagar. På schemat står ledarskapsutveckling med en vinkling mot jämställdhet.

Enligt Magnus Dahlberg ska deltagarna aktivt medverka i utbildningen med egna idéer om jämställdhetsarbetet och väl tillbaka i kommunen ska deras nya kunskaper användas som en kunskapsbank för kommunens fortsatta arbete med jämställdhet.

– Vi vill vara med i detta för att verka för att få ett mer jämställt arbetsliv, säger Magnus Dahlberg.

Länsstyrelsen och Europeiska socialfonden, ESF, står bakom projektet som blir en billig utbildningsinsats för kommunen. ESF finansierar kalaset och Trelleborgs kommun betalar 5 000 kronor per deltagare.

Sammanlagt ska 48 kommunanställda i Skåne att delta i projektet. Förutom Trelleborg deltar även Malmö, Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Eslöv, Lund och Ystad.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons