Laszlo drömmer om playa på Väster

I snart 15 år har Laszlo Szecsenyi bott vid Västra infarten. Där trivs han bra. Men allra helst vill han att på- och avfarten till nya E6 läggs i anslutning till Hedvägens förlängning.
Trelleborg • Publicerad 30 mars 2005
"Flyttas infarten till Hedvägens förlängning kan det bli ett lyft för kommunen", menar Laszlo Szecsenyi. Bild: Tomas Nyberg
"Flyttas infarten till Hedvägens förlängning kan det bli ett lyft för kommunen", menar Laszlo Szecsenyi. Bild: Tomas NybergFoto: 

Utanför köksfönstret ses lastbilar och personfordon passera i en strid ström. Havet ligger cirka 300 meter från villan.

Laszlo Szecsenyi har bott i sitt hus vid Stavstensvägen tillsammans med sambon Ann-Sofie och deras dotter Rebecka sedan 1991.

Till skillnad från flera föräldrar som har barn på Bäckaskolan och Fågelbäckskolan tycker han att det är acceptabelt att anlägga E 6 nya infart vid Hedvägens förlängning.

– Jag har svårt att se motsättningarna i det. Byggs det bara en tunnel under Västra Ringvägen så att trafiksäkerheten förbättras för barnen är det inga problem om den nya vägen dras utanför skolorna, säger Laszlo Szecsenyi.

Han drömmer om en strand, en riktig playa längs vattnet i linje med avsnittet där Västra infarten ligger i dag. Kanske en marina, en tennisbana och ett kallbadhus.

– Det finns mängder av projekt som kan förverkligas. Bara Trelleborgs kommun är beredd att satsa på att utveckla och få området kring Stavstensudde mer attraktivt, säger Laszlo Szecsenyi. I tisdags kväll var han en av åhörarna i Vattentornet när Per Johansson, vd för Trelleborgs kommun utvecklings AB, visionerade om Trelleborgs framtida utformning, framför allt om hur kommunen kan få ett uppsving om Väster förskönas och när det byggs bostäder på Stavstensudde.

– Det räcker med en mindre väg där Västra infarten ligger i dag. Flyttas den hårt trafikerade infarten E6 till Hedvägens förälängning så tror jag definitivt att området vid Småbåtshamnen kan bli bättre, säger han.

Enligt honom kan det locka fler turister, bland annat alla de tusentals tyskar som kör igenom Trelleborg på somrarna.

– Blir det bättre vid Småbåtshamnen kanske fler turister stannar i Trelleborg några dagar, i stället för att bara passera staden, tror han.

Tidigare bodde Laszlo Szecsenyi och hans familj i ett hus i Oxie.

– Vi sålde vår villa för en miljon kronor, flyttade till Stavstensvägen där vi köpte hus för en halv miljon. Fördelen med att bo i Trelleborg är att det fortfarande är förhållandevis låga huspriser.

Dessutom är det roligt att bo i en kommun som blir alltmer attraktiv, säger han och blickar ut mot den böljande Östersjön där vågorna skummar.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.