Lastbilsolycka på Tysklandsfärja

Misstankar om rattfylleri, i samband med en olycka ombord på en av Trelleborgsfärjorna under söndagskvällen, fick avskrivas eftersom polisen inte kunde komma till platsen snabbt.
Trelleborg • Publicerad 10 februari 2003

Olyckan inträffade vid 20-tiden, och resulterade bara i lättare plåtskador på ett par lastbilar. En av förarna skulle utföra en backningsmanöver för att kunna komma av färjan, och råkade då backa in i ett annat fordon på däck. Misstankar väcktes om att föraren druckit för mycket under färjeresan men dessa kunde inte styrkas, eftersom polisen anlände till platsen först en timme efter olyckan. - Hade man haft föraren under uppsikt hela tiden så hade man kunnat ta prover. Men när man inte haft uppsikt finns det en möjlighet att han kan ha druckit efter körningen, och då är det svårare att bevisa rattfylleri, säger polisens vakthavande befäl i Ystad. Hur det kom sig att polispatrullen anlände så sent kunde man inte svara på under måndagsförmiddagen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.